Pre dopravu zadarmo
nakúpte ešte za 35,00
Košík. 0,00

Bohu nič nie je nemožné

Drahí bratia a sestry,

do redakcie Slova medzi nami nám prichádzajú mnohé listy a e-maily od čitateľov, ktorí nás prosia, aby sme sa modlili buď za nich, alebo za ich blízkych. Jeden muž nám nedávno napísal: „Ja a moja žena potrebujeme modlitby za našich dvoch synov, aby Boh z očí ich srdca sňal ,duchovné lupiny‘, aby tak mohli uzrieť pravdu o katolíckej viere a vrátiť sa k našej rodine.“ Takéto listy sú dôkazom toho, ako hlboko milujeme svoje rodiny! Niektorí z nás sa dokonca trápia pre ich spásu alebo cítia hlboký žiaľ pre tých, ktorí odpadli od Cirkvi.

Ak ste v takejto situácii aj vy, spomeňte si slová, ktoré povedal anjel Márii pre zvestovaní: „Bohu nič nie je nemožné“ (Lk 1, 37). Či sa už trápite pre vieru svojho dieťaťa, pre svoju finančnú situáciu, pre chorobu, ktorá vám vstúpila do života, alebo sa bojíte o niekoho na sklonku života, alebo sa trápite pre niečo iné, vedzte, že Ježiš a jeho anjeli stoja práve teraz po vašom boku a uisťujú vás: „Neboj sa. Bohu nič nie je nemožné.“

„Ja som s tebou“

Počas Adventného obdobia upriamujeme pozornosť na Máriu a Jozefa. No hoci príbehy o nich počúvame radi, predsa niekedy strácame zo zreteľa to, aký náročný život mali. Myslíme si, že keďže Mária bola bez hriechu, bolo pre ňu ľahké dôverovať Bohu – oveľa ľahšie, než je to pre nás.

No pravda je taká, že Mária i Jozef stáli zoči-voči reálnym problémom a museli sa vyrovnať so svojimi obavami tak ako my. Keď napríklad čítame, že Mária sa pri pohľade na anjela „zarazila“, tak prežívala skutočný strach! Ak by to tak nebolo, prečo by jej potom anjel povedal: „Neboj sa, Mária“ (Lk 1, 29 – 30)? No aj keď boli tieto ich obavy skutočné, vieme, že dôverovali Božím prisľúbeniam, podriadili Bohu svoje srdcia a nedovolili, aby im obavy zabránili plniť Božiu vôľu. A s pomocou Božej milosti môžeme robiť to isté aj my!

Nech už stojíš pred akýmikoľvek problémami, Pán ti chce počas tohto Adventného obdobia povedať: „Neboj sa, dieťa moje. Ja som s tebou.“ Chce ti pripomenúť, že on je Bohom nemožných vecí! A keď sa cítiš slabý, on ťa pozýva spolu so svätým Pavlom vyznať: „Všetko môžem v tom, ktorý ma posilňuje“ (Flp 4, 13).

Môžeš svoju dôveru vložiť do Boha nemožných vecí, pretože jeho sila je v tebe. Kde môžeš nájsť túto silu? V tichu svojho srdca, keď sa k nemu deň čo deň obraciaš v modlitbe. Práve tam môžeš začuť Ježišove slová uistenia: „Neboj sa, môj maličký. Našiel si milosť u nebeského Otca.“

Jeff Smith, vydavateľ