Pre dopravu zadarmo
nakúpte ešte za 35,00
Košík. 0,00

Pripravujeme pre Vás

O šiestej ráno – Adam Szustak

O šiestej ráno je kniha, s ktorou je to oveľa jednoduchšie, múdrejšie a predovšetkým lepšie – ako hovorí o. Adam Szustak hovorí, „lepšie“ – možno žiť každý deň. Zachovať si zdravý odstup od seba a druhých, vyrovnať sa s ťažkosťami a zároveň si uvedomiť, čo je dôležité.

Čo je O šiestej ráno a ako ju používate?

O šiestej ráno je esenciou, úryvkom toho najlepšieho z rozprávania, ktoré o. Adam počas celého roka prinášal vo vlogu „Szusta Rano“. Dennú dávku energie, pozitívne nakopnutie získate prečítaním niekoľkých odsekov, trvá to presne dve minúty a s dobrou myšlienkou môžete chodiť celý deň. Chcete byť „lepší“? Vezmite si knihu O šiestej ráno.

Ako každý človek, aj ja mám svojich obľúbencov, po ktorých slovách siaham častejšie, od ktorých sa niečo naučím. V tejto knihe vám ponúkam niekoľko myšlienok od ľudí, ktorí sú pre mňa inšpiráciou. Či už je to Dwayne Johnson, Rocky Balboa alebo Pietrek z „Ranča“, ale aj génius Albert Einstein alebo stredoveký mních Tomáš Kempenský, ale predovšetkým Boh vo svojom Slove, ako je zaznamenané na stránkach Svätého písma.

Prečo tak rôznorodé a možno aj nie veľmi zbožné?

Pretože lesk Ducha Svätého spočíva v tom, že v každom človeku nájdeme niečo dobré. Keď teda čítame dennú tlač, urobme všetko pre to, aby náš život nebol len plávaním od brehu k brehu, lenivým oplakávaním udalostí a ľudí, ale aby bol skutočným ohňostrojom, sopkou dobra a zmyslu, ktorá vedie k spáse.

 

Balady a romance – Adam Szustak

Existuje recept na lásku? Čo môžeme urobiť, aby láska v našom živote rozkvitla? Existuje láska navždy? Kde ju hľadať? Ako vstúpiť do vzťahu, aby mal zmysel? Ako pestujeme lásku?

Balady a romance boli napísané pre ľudí, ktorí chcú vytvoriť svoje najdôležitejšie ľudské vzťahy „po bhožiemu“: chcú nájsť lásku svojho života alebo urobiť lásku, ktorú už majú – ešte lepšou a krajšou. Vďaka knihe si uvedomíte, že budovanie vzťahu je dlhý a mnohostranný proces, ktorý však môžu sprevádzať“ úplne neuveriteľné veci.

Páter Adam Szustak si v knihe berie pod drobnohľad základné pojmy lásky a zaoberá sa jej fázami, od single fázy a hľadania lásky až po fázu vážneho vstupu do lásky, spečateného manželským sľubom. Navrhuje, ako rozumne využiť čas randenia a zasnúbenia na vybudovanie blízkeho, zdravého a fascinujúceho vzťahu na celý život.

Ako bonus je tu kapitola „Balady a romantika po svadbe“ s osvedčenými radami, ako pestovať vzťah počas každého zo štyroch období lásky, ktoré sa môžu striedať v rôznych fázach života.

Kniha je predovšetkým výzvou k tvrdej práci, a nie romantickým príbehom so šťastným koncom. Balady a romance sú akýmsi návodom, ako budovať vzťah, ako ho začať, ako sa v ňom nájsť, čo v ňom robiť a čomu sa vyhnúť, ako pristupovať k určitým veciam a na čo nezabudnúť.

Túto knihu neberte ako príručku na budovanie katolíckych vzťahov. Láske sa máme učiť nie od sveta, v ktorom žijeme, ale od Pána Boha. Keď sa raz predstavil Mojžišovi, povedal, že jeho meno je „Ja som“ (porov. Ex 3,14). Láska je prítomnosť, obyčajná, jednoduchá, každodenná prítomnosť, ktorú môže zažiť každý, kto sa odváži milovať druhého človeka týmto spôsobom. (Adam Szustak OP)

 

Odolný – John Eldredge

Ľudská duša má v sebe zabudovanú túžbu po radosti, kráse a všetkých dobrých veciach. Táto túžba po živote však v posledných rokoch dostala poriadne zabrať. Medzi falošnými prísľubmi ľahkosti a pohodlia na jednej strane a samotnou traumou globálnych chorôb a katastrof na strane druhej čelíme nedostatku pokoja, šťastia a sily.

V knihe Odolný Eldredge poskytuje zručnosti a nástroje na posilnenie srdca a duše – a odhaľuje cestu k skutočnému zotaveniu a odolnosti, ktorú poskytuje sám Ježiš. Vychádzajúc z múdrosti Písma a kresťanskej tradície a ilustrovaná silnými, skutočnými príbehmi o odvahe a prežití vám kniha Odolný pomôže…

  • zotaviť sa z traumy spôsobenej pandémiou COVID-19
  • využiť „nadprirodzené milosti“, ako je rieka života, ktorú Boh sľubuje svojmu ľudu
  • naučte sa byť trpezliví sami so sebou – skutočné zotavenie z duchovnej a emocionálnej traumy si vyžaduje čas a cieľavedomosť
  • vytvorte si plán, pretože odolnosť a víťazstvo neprídu jedným ťahom na domovskej obrazovke
  • objaviť hlboké studne slobody a sily prostredníctvom Krista, ktorý žije v nás.

Na to, aby sa vám darilo, je potrebná odolná duša. Táto kniha vám pomôže nájsť odolnosť, ktorú potrebujete, keď sa svet zbláznil – a objaviť v samotnom Ježišovi silu, ktorá zvíťazí.